15 Aralık 2017 Cuma

Yeni Ufuklar: Pluto Sisteme İlk Görev ve Kuiper Kuşağı



Yüzey Pluto Yeni Ufuklar
Yeni Ufuklar misyonu güneş sistemimizin kenarında cüce gezegen Pluto ilk keşif yapma derin, Güneş Sistemi'nin oluşumundan uzak, gizemli Kuiper Kuşağı – bir kalıntı cesaretini tarafından ve dünyanın anlamamıza yardımcı oluyor.
 
Yolculuk
 
Yeni Ufuklar Ocak tarihinde başlattı. 19, 2006; Jüpiter son ağırlık artışı ve bilimsel çalışmalar için Şubat 2007'de salladı ve uzun 2015 yazında Plüton ve uyduları keşif uçuşu çalışma, 14 Temmuz 2015'te Plüton en yakın yaklaşım ile sonuçlanan altı ay yürütülen. Genişletilmiş bir misyon, NASA onay bekleyen bir parçası olarak, uzay aracı uzak Kuiper Kuşağı içine eski, bu geniş bölgede buzlu mini dünyalar, en az bir milyar kilometre Neptün yörüngesinin ötesinde başka bir incelemek başkanlık etmesi bekleniyor.
 
Bu uzun yolculukta bir uzay aracı gönderme yüzey özelliklerini bu cesetlerin üzerinde, Jeoloji, iç makyaj ve atmosfer ile ilgili temel sorulara cevap bize yardımcı oluyor.
 
Yeni Bilim
 
Ulusal Bilimler Akademisi güneş sistemi araştırmaları için en yüksek öncelik Pluto da dahil olmak üzere Kuiper Kuşağı – keşif – sırada yer aldı. Genellikle, Yeni Ufuklar, Plüton ve uydularını “güneş Sistemi'ndeki diğer cisimler (Dünya, Mars, Venüs ve Merkür) iç kayalık gezegenler (Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün) dış gaz devleri olarak uygun” yeri bilmek istiyor.
 
Plüton ve en büyük uydusu olan Charon, buz Cüceler "olarak bilinen üçüncü bir kategoriye ait." Katı bir yüzeye sahip olana ama, karasal gezegenlerin aksine, kütlelerinin önemli bir bölümünü buzlu malzemedir.
 
Hubble Uzay Teleskobu görüntüleri kullanarak, Yeni Ufuklar ekip üyeleri Pluto: Nix, Hydra, Kerberos ve Styx dört ay önceden bilinmeyen keşfettim.
 
Bu dünya bir uzay gemisi vaat güneş sistemimizin kökeni ve dışında hakkında inanılmaz bir hikaye anlatmayı bak yakın. Yeni Ufuklar keşfetmek – ilk kez – nasıl Plüton ve Kuiper Kuşağı ceset gibi buz cüce gezegenler zaman içinde evrim geçirmiş.
 
Keşfetmek Gerek
 
Amerika Birleşik Devletleri Merkür bir uzay sondası ile Neptün her gezegene ulaşan ilk ülke olmuştur. Yeni Ufuklar ABD güneş sisteminin ilk keşif tamamlamak için izin veriyor.
Takım Bir Yaklaşım
Laurel, Maryland (APL), tasarlanmış, geliştirilmiş ve Johns Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Fizik Laboratuvarı ve Yeni Ufuklar uzay aracı çalışır ve NASA'NIN Bilim Misyon Müdürlüğü için görev yönetir.
Boulder, Colorado (SwRİ) Güneybatı Araştırma Enstitüsü'nden Alan Stern, baş araştırmacı. SwRİ bilim yük işlemleri bilim ekibi, veri azaltma ve arşivleme ve katılır sorumludur.
Görev ekibi de KinetX, Inc içerir. (navigasyon takımı), Ball Aerospace Corporation, Boeing Şirketi, NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi, NASA Jet Propulsion Laboratuarı, diğer firmaların Enerji Stanford Üniversitesi, Lockheed Martin Corporation, Colorado Üniversitesi, ABD ve bir dizi, NASA merkezleri ve üniversite ortakları.
NASA'NIN Yeni Ufuklar görevi Huntsville, Alabama'daki NASA Marshall Uzay Uçuş Merkezi tarafından yönetilen Yeni Ufuklar Programının bir parçasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder